2009-02-25

Naujienos iš VDA rektorato


VDA rekorate dalyvavo du atstovai: Justas Žekonis, Mantas Bučas.

Buvo aptarta:

1.Aukštojo mokslo įstatymas. Priėmimas planuojamas kovo mėnesį. Valdančioji frakcija nori susilaikyti balsavimo metu, motyvuodami tuo, kad dar reikia iki galo išdirbti įstatymą. Dabar studijuojantys studentai pasilieka prie esamos tvarkos („aštuoneto“), būsimiems pirmakursiams galimos nepalankios permainos.

2.Dėl studijų sutarčių. Studijų sutartys bus pasirašomos pavasario semestrą. Labiau buvo aptarta dėl studentų, kurie moka pilną studijų kainą – studentas gali, atsiradus vietai jo kurse, pereiti į valstybės finansuojamą vietą. Taip pat, šie žmonės gali nemokėti iki tol kol bus pasirašyta sutartis. Dar buvo iškeltas klausimas dėl studijų kainos kitimo, kuri priklauso nuo MGL, jei jis keičiasi, tai keičiasi ir studijų įmokos. Studentas gali susimažinti savo studijų kainą, kai už ji laiduoja katedra, motyvuodama tuo, kad tas studentas yra pažangus.

3.Socialinės stipendijos. Prašymus dėl jos, su visais dokumentais, reikia pateikti iki kovo 10 d. Norima sudaryti bendrą komisiją, kuri nutars kas turi gauti stipendijas. Nebus taip, kad kiekviena katedra atskirai skirstys. Šioje būtinai komisijoje dalyvaus studentų atstovybės atstovai.

4.Dėl katedrų koordinatorių (referenčių) koeficientų išlyginimo. Jie susiprato, kad nėra įsakymo, kuris nurodytų, kokį išsilavinimą ar gebėjimus turi turėti koordinatorės. Norima padaryti taip, kad ne visos referentės butų neklasifikuotos :)

5.Dėl rekomendacijų studijų rezultatų vertinimo. ŠMM sudarė bendrus kriterijus visoms aukštosioms mokykloms. Nors ir rekomendacinio pobūdžio, tačiau tikrai neatitinkančios meno mokyklų mokymo sistemos. Norima greitu metu padaryti bendrus kriterijus skirtus būtent VDA.

6.Akademijos sunki finansinė padėtis. Gauta tik 17% finansavimo iš 25%. Taigi, gresia skolos skolytės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą