2009-02-20

VDA Senato reziumė



2009-02-18 VDA. Senatas.

Senate dalyvavo trys VDA SA atstovai: Aurelija, Živilė ir Justina.

Senatas vyko net 5 val., kuriame buvo kalbama:

1. Pedagoginių vardų suteikimas.
2. VDA Senato pirmininko 2008m. darbo ataskaita.
3. KDF atsiskyrimas nuo VDA.
KDF dekanas pristatė Kauno fakulteto atsiskyrimo priežastis: stygius universitetinio lygio, C bloko dėstytojų ir paskaitų trūkumas, maža galimybė rinktis studijas ir t.t.
KDF SA surengtas studentų balsavimas dėl atsiskyrimo pasiskirstė taip: 138 už atsiskyrimą ir 34 prieš atsiskyrimą (iš 400 studentų).
Visgi, Senatas nutarė, kad jis nepajėgus atskirti KDF nuo VDA, tai patikėta VDA tarybai(?), kuri surašiusi už ir prieš, nutars ar leis tai daryti. Kitaip tariant, projektas padedamas į stalčių ir lauks geresnių laikų.
4. VDA Stipendijos.
VDA SA intensyviai dalyvavo stipendijų nuostatų kūrime, tad pagrindinis pasikeitimas stipendijų nuostatuose: pirmiausia pinigai bus skiriami socialiai remtiniems studentams(pagal LR įstatymą), o vėliau už mokslo rezultatus. Nuo šios stipendijos bus dviejų tipu: 325lt ir 260lt.
Greitu metu visi stipendijų nuostatai bus įdėti į VDA SA forumą.
5.Inovacijų centro įstatai patvirtinti.
Juokingiausia tai, kad Rektorius visus ragino mūsų priimtas šiuos įstatus, juk "bet kada atšaukt galim".
6.Magistrantūros projektas pateiktas.
Bus kuriama darbo grupė, kuri dirbs ties naujaisiais magistratūros nuostatais. Keisis studijų tvarka, nebeliks daugumos magistrantūrų ir jos bus sumažintos iki šešių: dizaino, architektūros, paminklosaugos, kultūros vadybos, dailėtyros ir vizualiųjų medijų.
7.Skundas dėl VDA studijų mokesčio įstatymo nesilaikymo.
Rektorius pripažino savo klaidas, tačiau pabrėžtinai pareiškė, kad VDA SA pasielgė negražiai pranešusi spaudai (nors tai studentai inicijavo) ir paklausė, kodėl pirmiau studentų atstovybė nesikreipė tiesiogiai(nors VDA SA skambino prorektoriui A. Gelūnui ir šis atsakė, kad viskas bus komentuojame Senate ir neturi ko dabar pasakyti). Taip pat, buvo svarstoma dėl "aštuoneto" - ar tai lygus 8, ar tai gali būti 7,5 apvalinus iki aštuonių. Tačiau daugumos senato narių, buvo nuspręsta, kad 8 lygus 8.
8.Skundas dėl Žiemos atostogų.
Pridedame prorektoriaus A. Gelūno atsakymą į VDA SA skundą dėl žiemos atostogų nebuvimo.


Reziumė:
Dar laukia ilgas darbas ir kova, kol kas nors akademijoje pasikeis iš esmės.

1 komentaras:

  1. Gal norit mums uz medziagas sumoketi????piestuku nupirkti?????ACIU kad nebegauname stipendiju NIEKAS! atidziau ziurekit kam dalinat socialines ir ka sprendziat..utopininkai...

    AtsakytiPanaikinti