2009-03-10

Studentų mitingas



Šiandien, VDA studentai ir VDA SA nariai dalyvavo protesto akcijoje.
Studentai - nepatenkinti rengiama aukštojo mokslo reforma.
Šalia Seimo rūmų susirinkę mitinguotojai reikalavo peržiūrėti esminius pertvarkos punktus bei švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus atsistatydinimo.

Protestuotojai nuo pakylos bėrė argumentus, kodėl ši reforma nepagerins aukštojo mokslo būklės, o nuvarys jį į kapus. Daugiausia kritikos strėlių sulaukė studento krepšelio sistema, kuri, anot nepatenkintųjų, pražudys mažesnes aukštąsias mokyklas. Taip pat buvo kritikuojama nauja paskolų sistema. Protestuotojai čia įžvelgia komercinių bankų ir valstybės sąmokslą studentus priversti imti dideles paskolas. „Siekiama, kad bankai galėtų iš to pelnytis. Dabartinė reforma sužlugdys aukštojo mokslo sistemą. Geriausiu atveju po trijų metų bus grįžtama prie dabartinės tvarkos“, - sakė mitingo organizatorius Nerijus Stasiulis.



Nemažai kliuvo ir G.Steponavičiui. Nepriklausomybės akto signataras Bronius Genzelis jį pavadino mokslo nevykėliu. Taikliai pastebėta buvo.



Tokia reforma, kurią bandoma prastumti Seime, tikrai neatneš teigiamų pokyčių. Vien mums, menininkams, tai pražutis - mokant už mokslą numatytas sumas, mes nebeturėsime net kaip įrankių, priemonių nusipirkti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą